Att lackera golv:

Att lacka golv blev polulärt på 1940-talet, en stor anledning till detta var att golven blev mer lättstädade samtidigt som man fick ett blankt golv. På senare tid har vattenbaserade lacker ersatt de tidigare syralackerna. De vattenbaserade lackerna är tåligare mot slitage samtdigit som de är bättre ur miljö och hälsosynpunkt både mot våra golvslipare och er som kund.
Lack är för övrigt ett utomordentligt bra val för dig som vill ha ett lättskött golv. Lacker finns både som högblanka och matta. Den matta lacken lyfter fram ådringen i träet, medan den högblanka ger en lyster åt rummet. 

Lackade golv återfinns i alla sorts miljöer, från hemma miljö till stora kontorslandskap och idrottsanläggningar. Nackdelen med lackade trägolv är att eventuella reparationer kan vara svåra att utföra utan att färgskitningar framkommer.
Vanliga träslag lackas tre gånger. God ventilation och rumstemperatur är viktigt. Du bör vänta med att möblera rummet ett dygn, matta bör man vänta med i en vecka.

Vi använder till stor del våra favoritlacker men vi kan självklart vi även utföra lackning med andra märken, allt efter era behov och önskemål. Vi har lack som passar för:
·För hemma miljö, denna återfinns i halvmatt/sidenmatt eller matt glans.
· Vill ni ha kvar träets naturliga utseende, denna lack påverkar färgen minimalt.
·I de fall där det råder hårt slitage, halvmatt, matt och extra matt glans.
·För offentliga miljöer eller kontorslanskap, Denna återfinns i sidenmatt och matt. Den finns även som antislip med antihalk egenskaper.

Skötsel och Underhåll
Allmänna Råd
Stoppa smutsen vid entrèn! Ha därför alltid en ordentlig avtorkningsmatta innanför ytterdörren och om möjligt även utanför.
Trägolv sväller och krymper beroende på omgivningens klimat. För att motverka alltför stora rörelser och därmed skador på golvet skall rumstemperaturen hållas mellan 15-25 C och den relativ fuktigheten mellan 30-60 %.
Vissa träslag som bok och lönn kan vara känsligare för klimatvariationer än andra. Vid golvvärme får golvets yttemperatur aldrig överstiga 27 C. Skydda trägolvet mot alla former av vatten, torka upp eventuellt spill omedelbart. Möbler bör vara försedda med möbeltassar för att undvika friktionsmärken och repor från möbeln etc.
Städning
Gör till daglig rutin att avlägsna synligt smuts så som smulor, sandkorn och dylikt. Dammsugning med fast borstmunstycke avlägsnar de flesta torra partiklar. Fukttorkning med en hårt urvriden skurduk utföres vid behov. I vattnet kan tilsättas några droppa milt syntetiskt rengörningsmedel, typ hand diskmedel utan amoniak.
Använd aldrig våta rengörningsmetoder på ett trägolv!
Renovering
Det flesta trägolv kan renoveras upprepade gånger så länge som det finns en tillräckligt tjock slityta. I regel slipas hela golvet till rent trä för att omlackeras. På så sätt erhålls samma nyans och glans på golvet. För ett bra resultat förutsätts att golvets underlag är stabilt och att slitskiktets stavar sitter väl förankrat i underlaget. Begränsade skador kan punktlagas, men kan ge en synlig övergång mellan det gamla golvet och lagningen.
Slitskador som smårepor kan slipas med fint slippapper och överlackeras. Vid enstaka djupa repor/intryck kan en slitytestav eller lamellbräda bytas ut. Om trägolvet behandlats med vax eller polich måste golvet slipas till trärent före omlackering.
Fläckborttagning
Avlägsna fläckar innan de hunnit torka in i lacken och eftertorka om nödvändigt med rent vatten. Använd en väl urvriden trasa.
Ett lackerat trägolv skadas av mycket och hett vatten, starka rengöringsmedel som t ex Perkloretylen, thinner, aceton och T-sprit. Använd därför dessa fläckborttagningsmedel med stor försiktighet.
OBS! Slipning med stålull och skurnylon kan repa lacken.

Få Gratis Offert Direkt

Vi svarar vanligvis inom 24 timmar, men om du inte kan vänta:
Ring: 031-787 33 33

Tjänster:

Erfaren och Utbildad personal

Vår personal har lång erfarenhet inom golvsliparbranschen.

Enkel Bokning

Det är superenkelt att komma igång. Fyll ut formuläret eller ring oss så bokar vi in en tid som passar dig.

ROT-Avdrag

Vår golvslipning kan kombineras med ROT-avdraget som ger dig upp till 30% avdrag på arbetskostnaden.

Ring oss

Offert

Privatperson / företag?:

Område:

Tjänst:

Offert