Mönsterguide

Rutmönster

Ett klassiskt mönster som kan läggas rakt eller diagonalt. Rutan är i dim. 160×160 mm, uppbyggd av 7 st stavar per ruta. I varje mosaikmodul sitter 8 rutor sammansatta.

Rutmönster

Engelskt mönster

Detta mönster är även känt som tegelförband då den bildar samma mönster som en tegelvägg, dvs att stavarna ligger i parallella rader med återkommande förskjutning mellan skarvarna.

Engelskt Mönster

Fiskben

Detta klassiska mönster är ett så kallat tvåstavs fiskbensmönster, vilket innebär att två mönsterstavar ligger parallella och bildar ett block. Dessa block ligger sedan monterade i plog-formation.

Fiskben

Parallellmönster

Mönstret bygger på att stavarna ligger helt sida vid sida utan förskjutning av skarvarna, och bildar så kallade “general skarvar”. Mönstret ger ett rustikt och vackert utseende.

parallell

Toscana

Detta exklusiva mönster tillverkas med inlägg av olika träslag. Mönstret består av fem sammansatta stavar i en rektangel med dim. 115×160 mm mellan vilka det finns en ruta med dim. 45×45 mm.

Toscana

Industiparkett

Stavarna ligger här monterade på högkant vilket ger en tjocklek på 23 mm.
Namnet har uppkommit då denna typ av parkett lämpade sig bra i tung industrimiljö där slitstyrka var extra viktigt. Mönstret bygger på att stavarna ligger helt sida vid sida utan förskjutning av skarvarna och bildar så kallade “general skarvar”.

Industiparkett
Ring oss

Offert

Privatperson / företag?:

Område:

Tjänst:

Offert