Golvets roll i ett nytt hus

Det blir allt vanligare att aktörer erbjuder, och att privatpersoner köper nyckelfärdigt hus. Ett nyckelfärdigt hus innebär att du köper ett hus där allt ingår – så du får huset färdigt med nyckel till, därav namnet nyckelfärdigt. För ett nyckelfärdigt hus ingår att alla golv i huset är lagda. Det innebär i ett tidigt skede att du behöver titta på vilka golv du vill ha i huset.

Det finns flera golv att välja på och valet beror på utseende, stil men också kvalitet och hållbarhet. Olika rum klarar också av olika typer av golv och vissa golv passar bättre i vissa rum än andra. 

Det är vanligt och stilrent att man väljer ett eller två golv som får ta plats i majoriteten av rummen i ett nyckelfärdigt hus. Till exempel kan du välja en snygg och kvalitativ parkett som går igenom vardagsrum, sovrum och ibland kök samt hall. Dock är parkett ett känsligt och dyrt golv, det behöver omhändertas för att inte repas eller dra åt sig fukt. Därför kan det vara en dum idé att ha parkett i exempelvis hallen och köket.

Det gäller framförallt om du har barn eller hund som drar in smutsiga och blöta skor, samt medför att det förmodligen blir en del spill i köket. I sådana fall kan det vara bättre med ett golv i klinker, linoleum, laminat eller betong. Tänk bara på om du väljer laminat att det inte gå  att slipa om, så välj ett laminatgolv av hög kvalitet så det inte reser sig.

Tänk på att kombinera med andra material

Om du väljer att använda klinker, linoleumgolv eller vinylgolv till hallen eller köket exempelvis kan du med fördel välja samma i badrummet för ett enhetligt utseende. Ju färre olika former av golv du vill ha, desto mer enhetlighet och färre beslut behöver du göra!

Leave a Comment

Ring oss

Offert

Privatperson / företag?:

Område:

Tjänst:

Offert