Skötselråd

Underhållsguide - trägolv

Den totala kostnaden för ett trägolv är mycket överkomlig – om du väljer trä så får du ett vackert golv med lång livslängd och som dessutom är billigt att underhålla.

Att tänka på
Ha en dörrmatta både utanför och innanför ytterdörren så slipper du få in en massa smuts och grus, som annars kan slita hårt på dina golv.

Sätt golvskydd till stolsbenen och möbler. (Inte av metall eftersom att de kan färga av sig på trägolv). Genom att sätta golvskydd på möbler så undviker du den absolut den vanligaste orsakten till att repor skapas på golv.

Olika träslag expanderar och krymper beroende på närliggande miljön. (temperatur etc)Du kan förhindra alltför stora svällningar och krympningar som skadar golvet genom att hålla en normal rumstemperatur. Fuktigheten i luften bör lugga mellan 30 – 60 %. Några trätyper som Bok och är känsligare för värmeändringar än andra.


Förläng livslängden för ert trägolv Trä är ett otroligt vackert och tåligt golvmaterial om det behandlas på rätt sätt. För att bibehålla dess skönhet och förlänga livslängden bör ert trägolv skötas noggrant. 

Det kan vara svårt att veta hur man bevarar sitt golv på egen hand. Ta då hjälp av oss, vår expertis och råd hjälper er att hålla ert trägolv i nyskick för lång tid framöver. Hos golvslipning Göteborg anpassar vi vår behandling efter vilken ytbehandling som använts. 

Efter utfört arbete lämnar vi noggranna instruktioner över hur ni själva sköter ert golv på bästa sätt.

Trägolv håller oftast i flera decennier. Funderar du på om du ska slipa ditt existerande golv eller om du ska anlita en golvläggare? Kontakta oss så ger vi dig alltid gratis rådgivning.

Leave a Comment

Ring oss

Offert

Privatperson / företag?:

Område:

Tjänst:

Offert